Onthullingen Panama Papers leverden al een miljard euro op

woensdag 3 april 2019 Anne-Marie Noordenbos 302x gelezen

Overheden hebben wereldwijd inmiddels voor ruim een miljard euro aan boetes en achterstallige belasting opgelegd na de publicatie van de Panama Papers. Dit meldt Trouw.

Op 3 april 2016 publiceerden bijna 400 journalisten wereldwijd voor het eerst over de massale belastingontwijking en -ontduiking die centraal staat in de Panama Papers.

In veel landen zijn onderzoeken gestart en lopen er vele tientallen strafzaken wegens belastingontduiking, witwassen en verborgen criminaliteit. Het Verenigd Koninkrijk voert de lijst aan waar het gaat om naheffingen en boetes, met € 225 miljoen.

Nederland

In Nederland is tot december vorig jaar in totaal 8 miljoen aan naheffingen en boetes geïnd op basis van de gelekte data. De Belastingdienst heeft ruim 500 personen en bedrijven aangetroffen in het gedeelte van de data dat door ICIJ is vrijgegeven. Daaruit zijn meer dan 200 dossiers gehaald waar de Belastingdienst een fiscaal belang ziet. Ongeveer de helft van die ruim 200 dossiers is afgerond of bijna afgerond – de opbrengst voor de Belastingdienst zal waarschijnlijk nog verder oplopen. De onderzoeken naar verborgen vermogens lopen nog steeds.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.