Ook monumentensubsidie voor aandeelhouder transparante NSW-B.V.

woensdag 19 december 2018 NTFR 269x gelezen

De minister van Binnenlandse Zaken heeft de Eerste Kamer ge├»nformeerd over de mogelijkheid om onder de Wet fiscale maatregel monumentenpanden subsidie aan te vragen voor rijksmonumenten met een woonfunctie voor aandeelhouders van een transparante B.V. of N.V. met een landgoed als belangrijkste of enige bezit.

Aan het Besluit vaststelling beleidsregels instandhoudingssubsidie woonhuisrijksmonumenten wordt toegevoegd dat ook subsidie kan worden aangevraagd door aandeelhouders van een N.V. of B.V. als bedoeld in artikel 10.9 Wet IB 2001 en artikel 23 Uitv.besl. IB 2001. Dit maakt het mogelijk dat deze aandeelhouders subsidie aanvragen op grond van het beleidskader voor de rijksmonumenten met een woonfunctie (inclusief een eventuele tot die rijksmonumenten behorende en als zodanig (mee)beschermde tuin die deel uitmaakt van het landgoed).

Artikel 23, Uitv.besl. IB 2001
Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 34 556, G

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.