Op zijn vroegst verlaging box 3-heffing in 2021

vrijdag 28 juni 2019 Remco Latour 918x gelezen

De staatssecretaris van Financiën meent dat een verlaging van de belasting op spaargeld in box 3 mogelijk is, maar niet vóór 2021.

Zowel het kabinet als de Tweede Kamer vindt dat de vermogensrendementsheffing moet veranderen. De staatssecretaris van Financiën erkent dat de pijn van het huidige stelsel vooral zit bij mensen die alleen spaargeld hebben. Zij komen immers met de huidige rentestand niet toe aan het forfaitaire rendement. Door de box 3-heffing kunnen zij zelfs verlies lijden op hun vermogen. De staatssecretaris kan echter nog niet zeggen hoe hij deze personen tegemoet zal komen. Hij heeft in de Tweede Kamer zijn hoop uitgesproken dat hij met Prinsjesdag komt met een oplossing voor de huidige, onrechtvaardige vermogensrendementsheffing. Maar het zal niet lukken om dat al in 2020 in te voeren. Daarvoor is het probleem te complex. De toezegging van de staatssecretaris om met Prinsjesdag een oplossing te presenteren valt goed bij de regeringspartijen, maar de oppositie is sceptisch.

 

Wet: art. 5.2 Wet IB 2001

Meer informatie: NOS 27 juni 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.