Opvallende advertentie met belastingtruc

vrijdag 8 februari 2019 Anne-Marie Noordenbos 2658x gelezen

De Telegraaf maakt melding van een advertentie in het blad Arts&Auto om voor de tweede maal belastingvrij een ton te kunnen schenken.

Het is mogelijk een persoon tussen 18 en 40 jaar belastingvrij € 102.010 te schenken voor de aankoop van een eigen huis, een verbouwing of afkoop erfpacht. De belastingvrije schenking mag één keer worden gedaan. Willen ouders hun kind twee ton schenken, dan wordt over het bedrag boven € 102.010 10 procent belasting betaald.

In het blad Arts&Auto stond een opvallende advertentie om deze afdracht te omzeilen. 'Heeft u uw kind/familielid al belastingvrij geschonken voor de aankoop van een eigen woning en zou u dit nog een keer willen doen? Wij schenken uw kind/familielid en u de onze. Uiteraard via een notaris.' De Belastingdienst laat weten de constructie te kennen. Ernst Loendersloot, senior kandiaat-notaris geeft in De Telegraaf aan dat er wel risico’s  zitten aan deze manier van schenken. Ook vindt hij het moreel op het randje. VVD-Kamerlid Helma Lodders liet op twitter weten hier vragen over te stellen.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.