OZB-aanslag vernietigd vanwege onjuiste objectafbakening

woensdag 29 augustus 2018 Remco Latour 465x gelezen

Als u het niet eens bent met een WOZ-beschikking, kijk dan eens of de gemeente een fout heeft gemaakt bij de objectafbakening. Zo’n fout is namelijk voor Rechtbank Noord-Nederland voldoende reden om de WOZ-beschikking en de onroerendezaakbelastingen voor gebruikers te vernietigen.

Het ging hierbij om een onroerende zaak die onder meer een hotelcomplex bevatte. De eigenaar van het hotel, een B.V., had daarnaast het voortdurend recht van erfpacht van een perceel grond dat achter het hotel lag. Zij betaalde daarvoor een erfpachtcanon. De B.V. gebruikte een deel van het perceel, dat een oppervlakte had van ongeveer 600 m2, als parkeerplaats voor haar personeel. De gemeente heeft het perceel niet meegenomen in de WOZ-beschikking. De rechtbank meent dat dit ten onrechte is. Als houder van het erfpachtrecht en gebruiker van het perceel is de B.V. de economische eigenaar van het perceel. Bovendien vormde het perceel een samenstel met het hotelcomplex. De gemeente heeft daarom volgens de rechtbank de onroerende zaak te klein afgebakend. Omdat het heffingsobject niet juist is afgebakend, vernietigt de rechtbank de WOZ-beschikking die voor de B.V. als gebruiker is vastgesteld. De rechtbank vernietigt daarnaast de aanslag onroerendezaakbelastingen (OZB) voor gebruikers.

 

Besluit: art. 16 Wet WOZ

Meer informatie: Rechtbank Noord-Nederland 27 februari 2018 (gepubliceerd 28 augustus 2018), ECLI:NL:RBNNE:2018:740

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.