Papieren aangifte erfbelasting 2019 nog mogelijk

vrijdag 6 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 617x gelezen

Omdat benodigde commerciële software iets later dan verwacht beschikbaar is, mag de aangifte erfbelasting 2019 van klant(en) overleden vóór 1 oktober 2019 met behulp van een print van softwareontwikkelaars ingediend worden.

De Belastingdienst wil dat fiscaal dienstverleners en notarissen aangiftes erfbelasting voortaan digitaal indienen. Daartoe ontwikkelen softwareleveranciers, samen met de Belastingdienst, de benodigde softwarepakketten. De eerste commerciële software werd in het voorjaar van 2019 verwacht, maar dit zal nu in de loop van september het geval zijn. Daarom is de verplichting om via de softwarepakketten digitaal aangifte te doen ook iets uitgesteld. Doordat deze nieuwe software nog niet beschikbaar is, kan men gewoon aangifte (blijven) doen met een print. Ook al eerder op deze wijze ingestuurde aangiftes neemt de Belastingdienst gewoon in behandeling.

Zodra de nieuwe software beschikbaar is, is het indienen van een print niet meer toegestaan voor overledenen vanaf 1 oktober 2019. Vanaf dat moment kan dit alleen via commerciële software aangiftes erfbelasting 2019 digitaal bij de Belastingdienst ingediend worden.

Bron: Forum Fiscaal Dienstverleners

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.