Passages geschrapt uit onderzoek Belastingdienst

maandag 16 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 451x gelezen

Ambtenaren van het ministerie van financiën hebben ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst. Zij kregen toegang tot conceptverslagen van de onderzoekers, deden aanpassingen en schrapten bepaalde passages, aldus Trouw en RTL Nieuws.

Dat blijkt uit e-mails en documenten die het ministerie van financiën heeft vrijgegeven na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur door Trouw en RTL Nieuws.

Het gaat om de zaak waarbij in 2014 bij honderden mensen onrechtmatig de toeslag voor kinderopvang werd stopgezet. Velen kwamen in grote financiële problemen. Snel zag zich genoodzaakt een onderzoek in te stellen.

Autorisaties

Ambtenaren van Snel schrapten passages in concept-verslagen van onderzoekers, omdat het niet handig zou zijn als dit later alsnog bekend zou worden. Het gaat om een onderzoek naar 'autorisaties': naar welke medewerkers van de Belastingdienst bij welke documenten konden. Tweede Kamerleden Omtzigt en Leijten willen dat Snel alsnog alle concept-rapporten van de onderzoekers volledig openbaar maakt, binnen drie dagen. Snel moet nog meer dan 150 Kamervragen beantwoorden over de affaire. Daar lopen nu twee onderzoeken naar. Rond 1 oktober moet duidelijk worden of er een schadevergoeding komt voor 300 gedupeerden.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.