Planning onderzoeken schenk- en erfbelasting

maandag 18 maart 2019 NTFR 462x gelezen

De minister en staatssecretaris van Financiën hebben de Tweede Kamer een toelichting gestuurd op het tijdspad van het onderzoek van het CPB naar de grondslag van de schenk- en erfbelasting en het onderzoek van de ADR naar de uitnodiging om aangifte erfbelasting te doen.

Het CPB verricht onderzoek naar de grondslag van de schenk- en erfbelasting. Volgens de huidige planning van het CPB publiceert het CPB een Nederlandstalige, beleidsgerichte publicatie in het vierde kwartaal van 2019. De ADR kan medio april starten met het onderzoek naar het uitnodigingenbeleid bij de erfbelasting. De verwachting is dat dit onderzoek eind mei zal zijn afgerond.
De ADR is verzocht om onderzoek te doen naar de kwaliteit van het proces en de uitvoering door de Belastingdienst van het uitnodigen tot het doen van een aangifte erfbelasting over de jaren 2017 en 2018 en waar mogelijk aanbevelingen ter verbetering te doen. De ADR is onder meer gevraagd of erfgenamen terecht wel of niet zijn uitgenodigd. Daarbij is aandacht gevraagd voor de verbeteringen in het proces die recent zijn doorgevoerd en in hoeverre er een leercirkel is ingebouwd in het proces. Een vraag die hieruit volgt is of de uitvoering overeenkomt met het uitnodigingenbeleid.

Meer informatie: Brief van 14 maart 2019, nr. 2019-0000038218

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.