Procesvereenvoudiging bezwaar aangifte IB

dinsdag 1 oktober 2019 Anne-Marie Noordenbos 561x gelezen

De Belastingdienst maakt stap voor stap fiscale processen begrijpelijker. Deze procesvereenvoudiging gaat over het verbeteren van een al ingediende aangifte inkomstenbelasting (IB). Oftewel: deformalisering.

Voor burgers is dit in 2018 al gerealiseerd. In het 4e kwartaal van 2019 geldt de vereenvoudiging ook voor gemachtigden (fiscaal dienstverleners en maatschappelijk dienstverleners die aangifte IB doen voor hun klant).
De Belastingdienst ziet aanvullingen of wijzigingen die de adviseur doet na de definitieve aanslag als een verbetering op de aangifte en neemt de aangifte in behandeling als een verzoek.

 

Drie aanvullingen

- De adviseur kan namens de klant een verbeterde aangifte indienen. De Belastingdienst behandelt deze aanvulling als verzoek om ambtshalve vermindering.
- De klant heeft een ambtshalve aanslag ontvangen en de adviseur dient alsnog de aangifte in. De Belastingdienst behandelt deze aanvulling als verzoek om ambtshalve vermindering.
- De adviseur stuurt een aanvulling, omdat de klant van de Belastingdienst een correctie heeft ontvangen op de al ingediende aangifte. De Belastingdienst behandelt deze aanvulling als een bezwaar.


Als de klant het niet eens is met de opgelegde ambtshalve vermindering en/of de opgelegde boete, de adviseur altijd via het reguliere bezwarenkanaal een bezwaar indienen.

 

Forum voor Fiscaal Dienstverleners, 1 oktober 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.