PvdA pleit voor parallelle invoering CAHR en UBO-register

woensdag 16 maart 2016 Maretta Jol 220x gelezen

De PvdA vraagt de regering dringend om een tijdpad voor parallelle invoering van het UBO-register en het Centraal Aandeelhoudersregister (CAHR). Het uitstellen van het CAHR zonder nadere uitleg of onderbouwing vindt de fractie onacceptabel.

Dit schrijft de PvdA in de inbreng voor het verslag van een schriftelijk overleg over de Kamerbrief over het UBO-register. De PvdA meent dat het UBO-register en CAHR elkaar aanvullen. Het CAHR berust op notariële akten; hiermee kan objectieve verifiëring en controle plaatsvinden van de meldingen van aandelenbelangen door personen/entiteiten in het kader van de UBO-registratie. Daarnaast heeft de Algemene Rekenkamer gesignaleerd dat het CAHR onontbeerlijk is voor het effectiever opsporen van btw-carrouselfraude.

 

De leden van de PvdA-fractie vinden het onbegrijpelijk dat gelijktijdige ontwikkeling van beide registers tot knelpunten zou leiden in de uitvoerbaarheid en betaalbaarheid, ook gezien het feit dat het Ministerie van Justitie en Kamer van Koophandel (KvK) al jaren met het CAHR bezig zijn.

 

Ook andere Tweede Kamerfracties hebben vragen en opmerkingen over het uitstel van het CAHR ingebracht. > Bekijk de volledige inbreng

 

Meer weten over het privacyvraagstuk van het UBO-register? Meld u aan voor het Symposium Privacystructuren op 6 oktober 2016! Het symposium van 23 juni 2016 is reeds volgeboekt. >Meer informatie

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.