RB ontevreden over Belastingplan

vrijdag 5 oktober 2018 Anne-Marie Noordenbos 547x gelezen

Het Register Belastingadviseurs heeft kritiek geuit op het Belastingplan. Volgens het RB is er sprake van een onevenwichtig pakket dat de praktijk niet ten goede komt.

Dga-taks

Het RB is ook kritisch over de voorgestelde rekening-courantmaatregel die geen deel uitmaakt van het Belastingplan. Volgens het RB past dit niet bij het systeem van de wet dat inkomen belast.

Daarnaast vindt het RB de verkorting van de looptijd van de 30%-regeling opmerkelijk. Het raakt de betrokkenen hard. Doordat de overheid nu eenzijdig de regelingen verkort, daalt het vertrouwen in de overheid aanzienlijk. En Nederland onderscheidt zich niet positief (meer) ten opzichte van andere landen. Een onevenwichtig en onverstandig plan wat het RB betreft.

 

Tenslotte staat het RB stil bij  het totaalwinstbegrip: de beperking van de termijn om verliezen (nu slechts negen jaar) te verrekenen valt niet goed bij het RB.

 

Bron: RB, 4 oktober 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.