Reisdagen tellen als buitenlandse werkdagen

maandag 4 maart 2019 Remco Latour 603x gelezen

Als de Nederlandse fiscus een vermindering moet toepassen op de verschuldigde belasting over het loon, omdat de werknemer ook in het buitenland heeft gewerkt, tellen reisdagen ook mee als in het buitenland gewerkte dagen.

Een Nederlander was in loondienst werkzaam voor een Nederlandse B.V. In de jaren 2011 tot en met 2014 werkte hij onder andere op de territoriale wateren van Frans-Guyana. Gezien de omstandigheden mag Frankrijk belasting heffen over het loon voor de arbeid in Frans-Guyana. Nederland moet de man daarom een voorkoming van dubbele belasting verlenen. De hoogte van deze voorkoming is afhankelijk van het aantal dagen dat de man in Frans-Guyana heeft gewerkt. De inspecteur telt daarbij de reisdagen maar voor de helft mee. Rechtbank Noord-Nederland constateert echter dat de B.V. de reisdagen gewoon doorbetaalde. Op de reisdagen is de man in Frans-Guyana aangekomen of vanuit Frans-Guyana vertrokken. De rechtbank oordeelt dat dit betekent dat de man ook op de reisdagen in Frans-Guyana werkte. Deze reisdagen tellen daarom volledig mee bij de berekening van de voorkoming van dubbele belasting.

 

Wet: art. 3.80 Wet IB 2001

Verdrag: art. 15, eerste lid en 24 Verdrag NL-Frankrijk

Meer informatie: Rechtbank Noord-Nederland 19 februari 2019 (gepubliceerd 27 februari 2019), ECLI:NL:RBNNE:2019:725

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.