Rulings met internationaal karakter komen voor nieuw College

maandag 1 juli 2019 Remco Latour 341x gelezen

De staatssecretaris van Financiën heeft in een nieuw besluit het College Internationale Fiscale Zaken geïntroduceerd. Dit college krijgt de afspraken voorgelegd die zijn gemaakt in vooroverleg met een internationaal karakter.

In beginsel is vooroverleg met de Belastingdienst mogelijk over de toepassing van de vennootschapsbelasting en dividendbelasting in internationale situaties. Vooroverleg over de toepassing van een bilateraal verdrag of regelingen ter voorkoming van dubbele belastingheffing op inkomen en vermogen die met deze wetten verband houden, is eveneens mogelijk. Maar deze vormen van vooroverleg moeten gecentraliseerd en op uniforme wijze plaatsvinden. Om de eenheid van beleid en uitvoering en de kwaliteit te waarborgen, heeft de staatsecretaris van Financiën een College Internationale Fiscale Zekerheid (CIFZ) geïntroduceerd. Het Aanspreekpunt Potentiële Buitenlandse Investeerders van de Belastingdienst maakt deel uit van het CIFZ. Het CIFZ krijgt alle afspraken voorgelegd die in het eerdergenoemde vooroverleg zijn gemaakt. Vervolgens bepaalt het CIFZ of het zijn goedkeuring geeft.

 

Besluit: Onderdeel 3 BFB

Meer informatie: Staatscourant 28 juni 2019, 2019-35519

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.