'Shell betaalt geen winstbelasting'

donderdag 29 november 2018 Anne-Marie Noordenbos 394x gelezen

Shell zou al jaren geen winstbelasting in Nederland betalen. Een vertrouwelijk intern document van het ministerie van Financiën dat in handen is van Trouw zou die bewering ondersteunen.
Shell zou gebruikmaken van legale aftrekposten en zo de winstbelasting op nul weten te houden. Het bedrijf ontkent dit. Een bron zegt tegen Trouw dat Shell hard gelobbyd heeft voor het afschaffen van de dividendbelasting, omdat dit ‘het enige is dat Shell nog iets oplevert’. Uit interne stukken die zijn vrijgegeven na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur blijkt dat Shell door de jaren heen bij de overheid bleef vragen om een einde aan de dividendbelasting. Een verdere verlaging van de winstbelasting maakt voor het bedrijf niets uit en dus zou het bedrijf al dertien jaar lang proberen de dividendbelasting van tafel te krijgen. Ook dit ontkent Shell.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.