Slim schenken aan kinderen

Download kosteloos het stappenplan

donderdag 3 mei 2018 Remco Latour 2812x gelezen

Het doen van een schenking aan kinderen kan bepaalde fiscale voordelen opleveren, mits de schenking goed is voorbereid.

Het kan gebeuren dat de inspecteur vraagt om bewijs dat het bedrag van de schenking daadwerkelijk is betaald. Daarnaast kan hij controleren of de begiftigde de schenking heeft gebruikt voor de bestemde doeleinden, bijvoorbeeld de aankoop van een eigen woning. Een bankafschrift met een duidelijke omschrijving van de storting kan dienen als bewijs van de overmaking. Met een factuur kan de begunstigde bewijzen dat hij de schenking heeft benut waarvoor zij was bedoeld.

 

Let op met storting op gezamenlijke rekening

Als de ouder het geschonken bedrag stort op een gezamenlijke rekening van zijn kind en van de partner van zijn kind, is het lastig om aan te tonen dat de schenking alleen moet toekomen aan het eigen kind. Om te voorkomen dat de schenking in handen van de schoonfamilie valt, kan de schenker bij de betaling duidelijk melden dat het een schenking onder uitsluitingsclausule betreft. Maar beter is het om het geld op een eigen rekening van het kind te storten.

 

Gratis stappenplan

Deze stappen voor het begeleiden van uw cliënt bij het schenken aan kinderen zijn onderdeel van het stappenplan in de Toolkit Schenken aan kinderen 2018. U kunt het stappenplan kosteloos downloaden.

 

Meer informatie: Toolkit Schenken aan kinderen 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.