Snel informeert Eerste Kamer over fiscale moties en toezeggingen

donderdag 19 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 249x gelezen

Staatssecretaris Snel informeerde de Eerste Kamer over de behandeling van een aantal fiscale moties en toezeggingen.

Uitvoeringstoets Nieuwe Stijl

De ‘brede agenda Belastingdienst’ vormde het startsein voor de zogenoemde Uitvoeringstoets Nieuwe Stijl. De uitvoeringstoets is het instrument waarmee de Belastingdienst tijdens het besluitvormingsproces inzichtelijk maakt wat de verwachte uitvoeringsgevolgen zijn van nieuwe wet- en regelgeving. Naar aanleiding van de ex-postanalyse gaat de Belastingdienst de komende tijd aan de slag met de doorontwikkeling van de uitvoeringstoets.

Motie doenvermogentoets

De motie van het lid Sent c.s. verzoekt om het pakket Belastingplan voortaan te voorzien van een doenvermogentoets. De Minister voor Rechtsbescherming heeft de Kamer in zijn brief van 3 juli 2019 geïnformeerd dat een dergelijke toets niet onmiddellijk is gerealiseerd en veel aandacht vraagt. Snel is regelgeving nog aan het verkennen hoe op een gedegen wijze invulling kan worden gegeven aan een doenvermogentoets.

Voetbalmakelaarsarrest

Snel heeft toegezegd dat vooruitlopend op een wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 in een beleidsbesluit zal worden aangegeven hoe de Belastingdienst in de praktijk met dit arrest zal omgaan. Ook heeft hij toegezegd dat terugwerkende kracht aan het besluit zal worden verleend tot en met 9 februari 2017. In april 2019 was zijn verwachting dat het besluit spoedig zou worden gepubliceerd. Helaas neemt de afrondende fase van het besluit meer tijd in beslag dan verwacht. Snel zegt hierbij toe dat het beleidsbesluit uiterlijk in het vierde kwartaal van 2019 wordt gepubliceerd. 

Meer informatie: Aanbiedingsbrief fiscale moties en toezeggingen, 17 september 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.