Snel vindt belastingafspraken met multinationals voldoende transparant

dinsdag 13 maart 2018 Anne-Marie Noordenbos 297x gelezen

Staatssecretaris Snel van Financiën vindt dat Nederland voldoende inzicht geeft in de belastingafspraken die worden gemaakt met multinationals.

Dit antwoordt hij op vragen uit de Tweede Kamer. Snel verwijst naar internationale afspraken die zijn gemaakt waaraan Nederland volgens Snel voldoet. In verband met artikel 67 van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen zijn individuele rulings niet openbaar. Wel worden in beleidsbesluiten de algemene kaders gepubliceerd. Verder noemt hij diverse onderzoeken die de praktijk controleren. In zijn brief van 18 februari zegt hij hier meer over.

 

Transferpricing

Op de vraag of de transferpricingregels voldoende duidelijk zijn, antwoordt de staatssecretaris:

In artikel 8b van de Wet op de Vennootschapsbelasting 1969 is het internationaal algemeen aanvaarde arm’s-lengthbeginsel opgenomen. De OESO-richtlijnen voor verrekenprijzen voor multinationale ondernemingen en belastingdiensten geven een toelichting op de toepassing van het arm’s-lengthbeginsel. De Nederlandse Belastingdienst past deze richtlijnen van de OESO onverkort toe. Dit geldt bij het regelen van een aanslag, een boekenonderzoek maar ook in de gevallen waarin zekerheid vooraf wordt gegeven. Daar waar de OESO-richtlijnen ruimte laten voor eigen interpretatie of waar sprake is van onduidelijkheid geeft het verrekenprijsbesluit een nadere invulling.

 

Meer weten ?

Dinsdag 3 april 2018 verzorgt Monica Erasmus CA de PE-Pitstop Transfer Pricing.

>Meer informatie en aanmelden.

Meer informatie: Kamervragen belastingafspraken multinationals, 12 maart 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.