Snel: wel controle op risicovolle aangiften

woensdag 30 januari 2019 Anne-Marie Noordenbos 379x gelezen

Volgens staatssecretaris Snel berust de ophef over gebrekkige controle van de Belastingdienst op risicovolle aangiften op een misverstand.

In het vragenuur van dinsdag 29 januari gaf Snel aan dat de inkomende aangiften allemaal geautomatiseerd worden beoordeeld op aanwezige risico's. Vervolgens worden de aangiften met de hoogste risico's allemaal, stuk voor stuk, gecontroleerd. Gevallen met minder hoge risico's kunnen nog steeds extra worden bekeken.

Alsnog controle

De 25.000 aangiften hebben volgens Snel niet het hoogste risico. Het grootste deel van die aangiften wordt niet nader gecontroleerd, maar dat kan later alsnog gebeuren, zei de staatssecretaris. Snel benadrukte dat elk jaar dit soort besluiten worden genomen. Hij erkende wel dat hij graag extra controleurs bij de Belastingdienst wil hebben en dat er nog steeds vacatures zijn. ‘Maar als je alle 680.000 aangiften wilt controleren, heb je heel veel extra medewerkers nodig.’

De oppositie was van mening dat de staatssecretaris de problemen niet mocht bagatelliseren. 'Het is echt een probleem als de controles zo teruglopen als de afgelopen jaren', aldus Henk Nijboer (PvdA).

Bron: NOS, 29 januari 2019

> Zie ook 20.000 risicovolle aangiften niet gecontroleerd

Meer informatie: Tweede Kamer, 46e vergadering, 29 januari 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.