Speech Rutger Bregman over belasting gaat viraal

woensdag 30 januari 2019 Anne-Marie Noordenbos 2135x gelezen

De Nederlandse historicus Rutger Bregman nam vrijdag deel aan een panel op het Wereld Economisch Forum in Davos. De auteur haalde er scherp uit naar de conferentie: 'We kunnen Bono nog een keer uitnodigen, maar we moeten dringend over belastingen praten.'

'Belasting, belasting, belasting', riep hij, 'de rest is bullshit.' De speech werd op Twitter veel geretweet. Ook de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders plaatste de video op zijn kanaal. Volgens Bregman zat het publiek in de zaal niet te wachten op zijn boodschap.  Davos is een bijeenkomst voor de rijkste en machtigste mensen, aldus de schrijver van De Correspondent. Dat zijn verhaal zo veel aandacht zou krijgen, had de historicus daarom niet verwacht. 'Er waren honderden panels tijdens de conferentie: slechts één daarvan ging over belastingontduiking. Die was weggestopt in een klein zaaltje en kreeg weinig aandacht', zo liet hij weten aan de NOS. Maar  de positieve reacties begonnen snel binnen te stromen. Ook gingen mensen de video retweeten. Bregmans mailbox blijft volstromen met reacties.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.