Steeds meer Belgen melden zwart geld bij de fiscus

woensdag 10 januari 2018 Anne-Marie Noordenbos 499x gelezen

In België is vorig jaar voor € 590 miljoen aan zwart geld bij de belasting aangegeven. Dat is ruim drie keer zoveel als in 2016. Van het aangegeven geld gaat een derde naar de staat.

De stijging is opvallend. In 2016 werd slechts € 177 miljoen aangegeven. Ook opmerkelijk is dat bijna de helft van de aanvragen (391) werd ingediend in december 2017. Wellicht wilden de aanvragers de stijging van de boetetarieven in januari nog voor zijn. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt is zeer tevreden met het resultaat. 'Dit is allemaal geld dat opnieuw in het reguliere circuit van de economie kan terechtkomen, investeringen kan financieren en jobcreatie kan aanwakkeren', aldus de minister.

Internationale gegevensuitwisseling

Van Overtveldt ziet verschillende redenen waarom steeds mensen naar de fiscus stappen. 'De boetes gaan stijgen, iedereen heeft er belang bij om het zo snel mogelijk te doen. Daarnaast verloopt de internationale fiscale gegevensuitwisseling steeds beter, intenser en sneller. Dat zet de mensen met zwart geld onder druk. En ten slotte is dit de eerste regularisatie die verjaard kapitaal ook meeneemt, en niet alleen de opbrengst van dat verjaard kapitaal.' Voor volgend jaar rekent minister Van Overtveldt op een opbrengst van € 150 miljoen.

Bron: VRT 9 januari 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.