Stuur verzoeken en bezwaren niet in verzamelbrief

woensdag 1 mei 2019 Anne-Marie Noordenbos 474x gelezen

De Belastingdienst ontvangt steeds vaker verzoeken en bezwaren in 1 brief voor verschillende BSN/RSIN's  zonder dat deze fiscale partners zijn. Deze zogenaamde verzamelbrieven neemt de Belastingdienst niet in behandeling. 

Belastingdienstmedewerkers kunnen het verzoek-/bezwaarschrift niet verwerken. De reden daarvoor is dat het integrale bezwaarschrift (inclusief de lijst van klanten met de daarbij behorende gegevens) voor individuele klanten zichtbaar zijn in hun persoonlijk domein bij ‘Mijn Belastingdienst’. Zij kunnen hiervoor inloggen met hun DigiD. 

AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens vervangen door de Europese Algemene verordening gegevensbescherming. De geheimhoudingsplicht als bedoeld in artikel 67 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en artikel 2:5 van de Algemene wet bestuursrecht, in combinatie met de AVG-regelgeving, legt de plicht op de persoonlijke gegevens van derden af te schermen voor klanten. De Archiefwet biedt de Belastingdienst niet de mogelijkheid het bezwaarschrift te individualiseren. 

Vertraagde afhandeling

Wie de Belastingdienst een verzamelbrief verstuurt, krijgt van de Belastingdienst het verzoek om per BSN/RSIN met eventueel fiscale partner(s) een verzoek en/of bezwaar in te dienen. Dit veroorzaakt extra werk. Daarnaast vertraagt het de afhandeling van het bezwaar of verzoek. 

Wie meerdere verzoeken of bezwaren wil indienen voor 1 BSN/RSIN en eventueel de fiscale partner(s), kan deze wel verwerken in 1 brief. In deze zogenaamde samengestelde brief zijn verzoeken en bezwaren mogelijk voor verschillende belastingmiddelen, over meerdere tijdvakken en jaren.

Meer informatie: Belastingdienst, 1 mei 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.