Technische briefing over de rulingpraktijk

donderdag 7 februari 2019 NTFR 164x gelezen

De staatssecretaris heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over de besloten, vertrouwelijke technische briefing over de rulings die zijn gesloten tussen de Belastingdienst en Nike.

De Kamer had om die briefing gevraagd in de procedurevergadering van 23 januari jl. De besloten, vertrouwelijke technische briefing over Nike kan plaatsvinden zodra de niet vertrouwelijke versie van het openingsbesluit wordt gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie.
De Tweede Kamer had ook gevraagd om een openbare technische briefing over het rulingbeleid, voorafgaand aan het AO over de vernieuwde rulingpraktijk dat gepland staat op 21 februari a.s. De staatssecretaris houdt een openbare briefing af omdat een openbare technische briefing over de huidige rulingpraktijk veel elementen zal bevatten uit de eerder gehouden technische briefings over de rulingpraktijk en uit het werkbezoek van vorig jaar aan het APA/ATR-team. Het lijkt hem minder voor de hand liggend om medewerkers van de Belastingdienst die belast zijn met de uitvoering van het beleid voorafgaand aan het debat te laten spreken over beleid dat nog moet worden ingevoerd en waarover hij bovendien nog met de Kamer zal spreken. Mocht een openbare technische briefing desondanks wenselijk zijn om reeds opgedane inzichten in de huidige praktijk aan te vullen kan dit nog voor het AO georganiseerd worden. Hij vraagt de Tweede Kamer daartoe om de aanvullende vragen die nog leven over de huidige rulingpraktijk.


 

Meer informatie: Kamerbrief over technische briefing rulingpraktijk, 5 februari 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.