Tip van de sluier 1/5: Koop partneralimentatie in 2019 af

dinsdag 15 oktober 2019 Remco Latour 1118x gelezen

De betaling van partneralimentatie is fiscaal aftrekbaar, maar het fiscale voordeel zal vanaf 1 januari 2020 wel steeds minder worden. Daardoor kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om een partneralimentatieverplichting nog dit jaar af te kopen.

In 2019 zijn betalingen aan partneralimentatie aftrekbaar tegen het toptarief dat geldt voor de desbetreffende belastingplichtige (maximaal 51,75%). In 2020 is de partneralimentatie effectief gezien tegen maximaal 46% aftrekbaar. Dit resultaat vloeit voort uit een lager toptarief van 49,5%, waarop ook nog eens een effectieve aftrekbeperking van 3,5% wordt toegepast. Deze trend zet zich voort totdat in 2023 de effectieve aftrek nog maar 37,05% is. Deze ontwikkeling maakt het afkopen van de alimentatieverplichting in 2019 fiscaal aantrekkelijk. De afkoopsom is immers ook aftrekbaar. Zolang een cliënt maar ver genoeg in de hoogste schijf zit, kan hij dit jaar nog tegen een hoog tarief de afkoopsom aftrekken.

 

100 Eindejaars Belastingtips 2019/2020

Dit was slechts een tipje van de sluier. Wilt u meer van dit soort tips delen met uw cliënt? In de eindejaarsspecial van Sdu Licent Academy staan ruim 100 tips over belangrijke maatregelen die men beter nog dit jaar of juist pas in 2020 moet uitvoeren om een maximaal (belasting)voordeel te behalen. Geschreven in de taal van de ondernemer is het een ideaal document om in het kader van relatiemarketing met uw cliënten te delen.

 

Bestel nu de special met 100 belastingbesparende tips vanaf € 250,-

De eindejaarstips hebben een omvang van 25 pagina’s A4. U ontvangt direct de special in uw mailbox, gebaseerd op de reeds bekende wetsvoorstellen. De special wordt opgemaakt in Word-format. Daardoor kunt u de inhoud naar eigen wens bewerken en in uw eigen huisstijl presenteren aan uw klanten.

 

 

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.