Tip van de sluier 4/5: Verwerk nieuw btw-id eenmanszaak

maandag 4 november 2019 Remco Latour 1126x gelezen

De Belastingdienst is bezig met het verstrekken van nieuwe btw-identificatienummers aan alle eenmanszaken. De toekenning van dit nieuwe nummer noopt wel tot aanpassingen in de communicatiemiddelen.

De Belastingdienst verstrekt in het najaar van 2019 alle eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer (btw-id). In dit nieuwe btw-id is het Burgerservicenummer (BSN) niet verwerkt. Vanaf 1 januari 2020 moet u als btw-ondernemer dit nieuwe btw-id gebruiken voor uw zakelijke contacten, zowel binnen als buiten de EU. Pas daarom uw factuurpapier, factuursjabloon, internetsite(s), briefpapier, overige digitale sjablonen en andere communicatiemiddelen tijdig aan. En licht uw belastingadviseur, vaste leveranciers en zakelijke klanten in. Het is overigens van belang dat u het nieuwe btw-id niet eerder gebruikt dan 1 januari 2020! Verder blijft u uw bestaande omzetbelastingnummer gebruiken voor contact met de Belastingdienst.

 

100 Eindejaars Belastingtips 2019/2020

Dit was slechts een tipje van de sluier. Wilt u meer van dit soort tips delen met uw cliënt? In de eindejaarsspecial van Sdu Licent Academy staan ruim 100 tips over belangrijke maatregelen die men beter nog dit jaar of juist pas in 2020 moet uitvoeren om een maximaal (belasting)voordeel te behalen. Geschreven in de taal van de ondernemer is het een ideaal document om in het kader van relatiemarketing met uw cliënten te delen.

 

Bestel nu de special met 100 belastingbesparende tips vanaf € 250,-

De eindejaarstips hebben een omvang van 25 pagina’s A4. U ontvangt direct de special in uw mailbox, gebaseerd op de reeds bekende wetsvoorstellen. De special wordt opgemaakt in Word-format. Daardoor kunt u de inhoud naar eigen wens bewerken en in uw eigen huisstijl presenteren aan uw klanten.

 

 

 

Wet: art. 35a, eerste lid, onderdeel a Wet OB 1968

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.