Toezeggingen AO Belastingdienst

vrijdag 14 december 2018 Anne-Marie Noordenbos 415x gelezen

Staatssecretaris Snel van Financiën gaat in op toezeggingen gedaan tijdens het AO Belastingdienst van 6 december 2018. Dit gaat onder andere over het beleidsbesluit strafontslag en de kosten van technische assistentie aan partnerlanden. Tevens wordt de reactie van de Belastingdienst op vragen van de Autoriteit Persoonsgegevens van 7 augustus 2017 aan de Kamer verstuurd.

Beleidsbesluit strafontslag

Er bestaat een onderscheid tussen gedragingen door een ambtenaar van de Belastingdienst in functie en fiscale gedragingen die gelden voor een ieder en dus ook voor ambtenaren. Snel licht toe over hoe te handelen bij misstappen begaan in privésfeer en mistappen begaan in functie.

 

Kosten technische assistentie partnerlanden

De Belastingdienst verleent net als andere Nederlandse overheidsdiensten technische assistentie aan Belastingdiensten in andere landen. Dat is geen primaire taak van de Belastingdienst. De technische assistentie vindt doorgaans plaats in de vorm van trainingen en studiebezoeken in Nederland of in het land van bestemming. In totaal gaat het om enkele fte’s die met de inzet van de bijstand zijn gemoeid.

Brief aan de Autoriteit Persoonsgegevens van 7 augustus 2017

Ook deelt Snel een brief van 7 augustus 2017 van de Belastingdienst aan de Autoriteit Persoonsgegevens met de Tweede Kamer.

Meer informatie: Kamerbrief toezeggingen AO Belastingdienst 13 december 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.