Veel fouten bij aangifte na echtscheiding

maandag 26 augustus 2019 Anne-Marie Noordenbos 594x gelezen

Koppels die scheiden, maken veel meer fouten bij het aangifte doen en het aanvragen van toeslagen. Dat resulteert vaak in naheffingen van honderden tot duizenden euro’s. De Belastingdienst start 26 augustus een voorlichtingscampagne.

Het gaat vooral fout als mensen een huis hebben en kinderen. De dienst komt daarom met een checklist, waarop mensen kunnen zien wat ze moeten regelen als ze uit elkaar gaan. Een veelvoorkomende fout is de hypotheekrenteaftrek, volgens de fiscus. Ex-partners trekken vaak allebei de volledige hypotheekrente af. Dit is niet toegestaan.

Fiscale afspraken

Ook met de kinderopvangtoeslag gaat het geregeld mis: die wordt aangevraagd zonder dat bij de Belastingdienst bekend is dat er een co-ouderschap is afgesproken. Het maakt daarbij niet uit of er hierbij sprake was van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. De Belastingdienst adviseert om op het moment dat mensen uit elkaar gaan afspraken over fiscale zaken te maken en die op papier te zetten. Daarnaast raadt de Belastingdienst aan dat mensen met een voorlopige aanslag deze aanpassen en niet wachten tot de aangifteperiode van het jaar daarop. Ook is het belangrijk toeslagen op tijd te wijzigen of aan te vragen.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.