'Verhuurderheffing nieuwbouw woningcorporaties omlaag'

vrijdag 6 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 408x gelezen

Opnieuw zijn er Prinsjesdagplannen uitgelekt. Verhuurders die nieuwe sociale huurwoningen bouwen gaan minder belasting betalen.

Bronnen binnen de coalitie bevestigen berichtgeving uit de Volkskrant hierover. De overheid zou willen snijden in de verhuurderheffing, de belasting op sociale huurwoningen. Verhuurders die nieuwe sociale huurwoningen bouwen krijgen dan een korting op deze belasting. Die korting bedraagt in totaal een miljard, uitgesmeerd over 10 jaar tijd.  Daarnaast zou er sprake zijn van een nieuw fonds van € 1 miljard, waarmee gemeenten nieuwbouwprojecten kunnen aanjagen. Nadere details over hoe dit fonds precies gaat werken zijn er nog niet.

De maatregelen zijn volgens het kabinet nodig om de crisis op de woningmarkt tegen te gaan. Vooral starters en mensen met middeninkomens hebben grote moeite om aan een huis te komen op de krappe en dure woningmarkt. Eerder lekte de plannen om de overdrachtsbelasting voor starters te schrappen al uit.   

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.