Voorstel aanpassing liquidatieverliesregeling gewijzigd

vrijdag 18 oktober 2019 Michel Halters 751x gelezen

In april 2019 was een internetconsultatie over het initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks om de liquidatie- en stakingsverliesregeling aan te passen. Dit heeft geleid tot een paar aanpassingen. Bovendien heeft het kabinet kenbaar gemaakt het wetsvoorstel over te nemen.

Na de internetconsultatie over het initiatiefwetsvoorstel Wet aanpassing liquidatie- en stakingsverliesregeling, is het wetsvoorstel op een paar punten aangepast.

 

Kwalificerend belang

Voor toepassing van de liquidatieverliesregeling moet sprake zijn van een kwalificerend belang van de moedervennootschap in de dochtervennootschap. Voorgesteld was dit kwalificerend belang te stellen op 25% of meer. Na de internetconsultatie is besloten het kwalificerend belang te stellen op 50% of meer.

 

Doelmatigheidsdrempel

Een andere aanpassing betreft de doelmatigheidsdrempel. Eerder was voorgesteld de maatregelen voor het beperken van de liquidatieverliesregeling al te laten gelden vanaf een liquidatieverlies vanaf € 1 miljoen. Nu is die drempel verhoogd naar € 5 miljoen. Een liquidatieverlies van een in Nederland of in een EU/EER-staat gevestigde deelneming in een dochtervennootschap waarin de moeder een kwalificerend belang van 50% of meer heeft, is toch aftrekbaar zolang het liquidatieverlies minder is dan € 5 miljoen.

 

Zie over het oorspronkelijke initiatiefwetsvoorstel ‘Actuele ontwikkelingen in de liquidatieverliesregeling'.

 

Wet: art. 13d Wet VPB 1969

 

Bron: website GroenLinks 11 september 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.