Vrijstelling erfbelasting voor aanspraak over 2013-2017 op kindgebonden budget

woensdag 25 september 2019 NTFR 255x gelezen

De Tweede Kamer heeft het amendement aangenomen voor een vrijstelling van de erfbelasting voor aanspraken op een kindgebonden budget over de berekeningsjaren 2013 tot en met 2017.

De wetsbepaling werkt terug tot en met 1 januari 2013 en geldt uitsluitend voor erfgenamen die vóór 1 september 2019 op grond van de Successiewet 1956 aangifte hebben gedaan. Dit amendement is ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Verhoging van de inkomensgrens van het kindgebonden budget voor paren.
Volgens de indieners Omtzigt en Lodders wordt met dit amendement een onbedoeld onderscheid voorkomen. Als een partner overleden is die recht had, zou er wel erfbelasting verschuldigd zijn. Als de overlevende partner rechthebbend is, is er geen erfbelasting verschuldigd. Dit is duidelijk een onbedoeld effect. De indieners achten het wenselijk dat deze vrijstelling vermeld wordt in de aankondigingsbrief, zodat onnodige vragen aan de belastingtelefoon voorkomen kunnen worden.

Meer informatie: Tweede Kamer, 19 september 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.