Waardebepaling vastgoed via vooroverleg

woensdag 17 juli 2019 Anne-Marie Noordenbos 803x gelezen

Wie voorafgaand aan het indienen van de aangifte zekerheid wil krijgen over de waarde van vastgoed, kan dit vanaf 15 juli via een aanvraag tot vooroverleg doen.

In het verzoek om vooroverleg moet een duidelijke omschrijving van de casus opgenomen worden, met een verzoek tot een standpunt hierover. Benoem ook alle relevante feiten en omstandigheden. 

Hierbij is het Besluit Fiscaal Bestuursrecht (BFB) van toepassing. In het BFB gaat paragraaf 3 specifiek over vooroverleg en paragraaf 22 heeft betrekking op de vaststellingsovereenkomst. 

 

Hoge eisen onderbouwing

In het verzoek moet de waarde van het betreffende vastgoed benoemd en onderbouwd worden. Hier gelden hoge eisen voor. Voldoende onderbouwing is in ieder geval een taxatierapport dat voldoet aan de eisen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) of van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De Belastingdienst stelt het meeleveren van een dergelijk rapport niet verplicht. Een andere onderbouwing die aan vergelijkbare kwaliteitseisen voldoet is ook mogelijk. Het standaardformulier vooroverleg en de checklist waardeonderzoek is hiervoor te raadplegen.

Meer informatie: Belastingdienst, 16 juli 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.