Wat men al heeft, hoeft men niet te krijgen

maandag 8 oktober 2018 Remco Latour 355x gelezen

Als een belanghebbende in een beroepsprocedure al over bepaalde stukken beschikt, wordt hij niet in zijn rechtspositie geschaad als de Belastingdienst deze stukken laat overlegt.

Een B.V. die onder meer reizen naar Venezuela verkocht, werd onderworpen aan een controleonderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek begon de FIOD-ECD een strafrechtelijk onderzoek tegen de B.V., haar dochtermaatschappij en haar dga. Uit dit onderzoek bleek dat de administratie van de B.V. valse vliegfacturen bevatte. De uitkomst van het onderzoek door de FIOD-ECD  was voor de Belastingdienst aanleiding om te concluderen dat de B.V. onjuiste aangiften vennootschapsbelasting had ingediend. De inspecteur legde de B.V. daarom navorderingsaanslagen op. De B.V. tekende beroep aan tegen de navorderingsaanslagen.  Uiteindelijk kwam de zaak voor de Hoge Raad. Daar stelde de B.V. onder meer dat zij was geschaad in haar stellingname doordat de inspecteur pas laat het strafdossier had overlegd. Maar de Hoge Raad verwerpt dit standpunt. De B.V. heeft namelijk gedurende de fiscale beroepsprocedure steeds over het strafdossier beschikt en is dus niet overrompeld.

 

Wet: art. 8:31 Awb

Meer informatie: Hoge Raad 5 oktober 2018, ECLI:NL:HR:2018:1850

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.