Wetsvoorstel fiscale arbitrage ingediend

vrijdag 21 december 2018 Anne-Marie Noordenbos 307x gelezen

Het ministerie van Financiën heeft het wetsvoorstel fiscale arbitrage ingediend. Op 10 oktober 2017 heeft de Raad van de Europese Unie de arbitragerichtlijn aangenomen. Deze moet uiterlijk 30 juni 2019 geïmplementeerd zijn.

De arbitragerichtlijn bouwt voort op bilaterale belastingverdragen en het EU-arbitrageverdrag om geschilpunten te beslechten die zien op de uitleg of toepassing van deze verdragen

Het uitgangspunt van de arbitragerichtlijn is dat het geschilpunt door middel van onderling overleg tussen de bevoegde autoriteiten wordt opgelost. Echter, bij het uitblijven van overeenstemming tussen de lidstaten binnen een bepaalde termijn kan op verzoek van de belanghebbende een arbitragecommissie worden gevormd. Het wetsvoorstel voorziet onder andere in een mogelijkheid voor een belanghebbende om een klacht in te dienen bij de bevoegde autoriteit van de betrokken lidstaten als er een geschilpunt is over dubbele belastingheffing. Verder introduceert de arbitragerichtlijn ook andere rechtsingangen, zoals wanneer de klacht niet tijdig in behandeling wordt genomen of wanneer bepaalde besluiten en processen niet tijdig worden genomen of gestart.

Meer informatie: Wetsvoorstel fiscale arbitrage, 19 december 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.