Wijziging belasting getto-uitkering

vrijdag 1 maart 2019 Anne-Marie Noordenbos 436x gelezen

De Belastingdienst heeft ontvangers van een zogenaamde getto-uitkering een brief gestuurd. Hierin staat dat zij deze uitkering niet hoeven aan te geven in de aangifte inkomstenbelasting (IB) 2018. Deze uitkering is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 voor de inkomstenbelasting geen inkomen meer.

Niet alle uitkeringsgerechtigden zijn bekend bij de Belastingdienst. Wie  een getto-uitkering krijgt en géén brief van de Belastingdienst heeft ontvangen en aangifte  IB heeft gedaan in 2016 of 2017 waarin de uitkering is aangegeven, kan een verzoek tot ambtshalve vermindering van de betreffende aanslag indienen.

Wie  wél een brief heeft ontvangen hoeft niets te doen. De Belastingdienst berekent de aanslagen over 2016 en 2017 opnieuw. Wijzigt de aanslag, dan stuurt de Belastingdienst vóór 1 april 2019 schriftelijk bericht. De uitkering telt ook niet meer mee bij het toetsingsinkomen voor toeslagen.

Belastingdienst, 1 maart 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.