Wob-verzoek toekenning fiscale nummers OFGR

woensdag 2 augustus 2017 Anne-Marie Noordenbos 1 reactie 432x gelezen

De staatssecretaris van Financiën wijst een Wob-verzoek gedeeltelijk toe om documenten openbaar te maken met betrekking tot het beleid van toekenning fiscale nummers open fondsen voor gemene rekening.

De staatssecretaris van Financiën heeft gereageerd op het verzoek om alle documenten openbaar te maken van de Belastingdienst, het Directoraat Generaal Belastingdienst en kennisgroepen over (de voorbereiding en de uitvoering van) het beleid met betrekking tot het proces van de toekenning van fiscale nummers aan FGR’s.

 

Langere doorlooptijd

De veronderstelling van verzoeker dat er sprake zou zijn van het  aanhouden van alle verzoeken tot afgifte van fiscale nummers aan FGR’s is niet juist. Wel is er een langere doorlooptijd door een toename van het aantal aanmeldingen. Daarom zou de staatssecretaris het verzoek kunnen afwijzen, maar hij legt het verzoek zo uit dat verzoeker doelt op het beleid van de beoordeling van de open FGR’s.

 

Persoonlijke beleidsopvattingen

Van de drie documenten die voldoen aan de omschrijving komen twee documenten grotendeels voor openbaarmaking in aanmerking. Namen van medewerkers worden om privacyredenen niet openbaar gemaakt. Daarnaast bevat het document persoonlijke beleidsopvattingen en passages die zijn aan te merken als controlestrategisch. Deze passsages worden niet openbaar gemaakt omdat het belang van openbaarmaking niet opweegt tegen het belang van controlestrategie. Het derde document bevat alleen persoonlijke beleidsopvattingen en komt om die reden niet voor openbaarmaking in aanmerking.

 

Op 13 september verzorgt drs. Jeroen Knol de PE-Pitstop over het onderwerp Open Fonds Gemene Rekening. > Informatie en aanmelden.

Meer informatie: Besluit Wob-verzoek

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.


Reacties

Reacties

DJA Wennekes 02/08/2017 18:07

Transparantie!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.