Zakelijke verhuiskosten ondanks niet-verplaatste onderneming

woensdag 14 juni 2017 Remco Latour 758x gelezen

Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft geoordeeld dat verhuiskosten ook zakelijk kunnen zijn als het bedrijf niet wordt verplaatst. Bijvoorbeeld als de ondernemer verhuist om zo zakelijk gebruikte apparatuur te kunnen opslaan.

Een uitbater van een cafetaria gebruikte onder andere twee vriezers en een koeling voor deze onderneming. Deze apparatuur was ondergebracht in de garage bij de woning van zijn ouders, omdat ze niet waren onder te brengen in de cafetaria. Toen de man de vriezers en koeling niet langer bij zijn ouders kon plaatsen, verhuisde hij binnen de gemeente naar een andere woning met een berging waar hij de apparatuur kon opslaan. De rechtbank zag hierin een zakelijke reden voor de verhuizing, zodat de uitbater recht had op een forfaitaire verhuiskostenaftrek. Dat hij in zijn aangifte geen verhuiskosten had afgetrokken, deed daar niets aan af. Door een overeenkomst van huur van een aanhangwagen te overleggen had de ondernemer bewezen dat hij verhuiskosten had gemaakt. Verder verwierp de rechter de stelling van de inspecteur dat de verhuiskosten niet zakelijk waren omdat de cafetaria zelf niet was verplaatst.

 

Wet: artikel 3.17, eerste lid, onderdeel a sub 1° Wet IB 2001

Meer informatie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant 16 mei 2017 (gepubliceerd 13 juni 2017), ECLI:NL:RBZWB:2017:3379

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.