Zwartboek met klachten over Belastingdienst

woensdag 28 augustus 2019 Anne-Marie Noordenbos 1 reactie 681x gelezen

De SP overhandigt 28 augustus een zwartboek van 280 klachten over de Belastingdienst van gedupeerde ouders aan staatssecretaris van Financiën Menno Snel. De klachten komen voort uit een meldpunt dat de SP deze zomer instelde, nadat bleek dat in 2014 bij zeker 300 ouders onterecht de kinderopvangtoeslag was stopgezet.

In het zwartboek wordt melding gemaakt van 280 schrijnende verhalen van mensen die in de knel raakten en soms jarenlang tienduizenden euro's moesten terugbetalen. Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten is de Belastingdienst een machtige tegenstander die lang niet altijd de menselijke maat hanteert. Uit het zwartboek blijkt dat kleine fouten door burgers niet mogen worden gecorrigeerd en dat bewijsstukken bij de Belastingdienst regelmatig kwijtraken.

Komende week moet staatssecretaris Snel antwoord geven op meer dan 150 Kamervragen van CDA, SP en Denk over de eerdere affaire rond 300 ouders, die onrechtmatig werden aangepakt.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.


Reacties

Reacties

mr. P.M. Spooren FFP REP 29/08/2019 14:42

Bijzonder hè, banken hebben strikte voorschriften bij het verstrekken van leningen. Belastingdienst stelt grote bedragen ter beschikking aan toeslaggerechtigden zonder enige toetsing van gerechtigdheid. Zó wordt een systeem in stand gehouden waarin betalingsproblemen kunnen ontstaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.