NOB-reactie op internetconsultatie Wetsvoorstel modernisering personenvennootschappen

maandag 3 juni 2019 Anne-Marie Noordenbos 126x gelezen

In een commentaar op het wetsvoorstel modernisering personenvennootschappen vraagt de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs aandacht voor enkele fiscale aspecten.

De Orde ondersteunt de doelstellingen van het voorontwerp voor modernisering van personenvennootschappen om ondernemerschap te faciliteren, zekerheid te bieden aan het handelsverkeer en in passende bescherming te voorzien voor zowel vennoten als degenen die met de vennootschap handelen.

Het voorontwerp voorziet op dit moment nog niet in wijzigingen in de fiscale wet- en regelgeving. Naar de Orde begrijpt, zal een voorstel voor de aanpassingen in de fiscale wet- en regelgeving in een later stadium worden gepubliceerd. In dat kader maakt de toelichting op het voorontwerp melding van de aanbevelingen van fiscale aard die de Werkgroep Personenvennootschappen reeds in haar rapport van september 2016 heeft gedaan. Vooruitlopend op de voorstellen tot aanpassing van de fiscale wet- en regelgeving en gehoor gevend aan de uitnodiging om reeds middels de internetconsultatie te reageren op het voorontwerp, wil de Orde graag aandacht vragen voor enkele fiscale aspecten, zoals fiscale transparantie en overdrachtsbelastingaspecten.  In dit kader heeft de Orde de aanbevelingen die door de Werkgroep Personenvennootschappen reeds zijn gedaan mede in aanmerking genomen. De Orde merkt op dat onderstaande een commentaar op hoofdlijnen betreft en niet ingaat op alle noodzakelijke aanpassingen van de fiscale wetgeving.

 

Verdiepingscursus

Meer weten over personenvennootschappen? Maandag 18 november 2019 verzorgt mr. dr. Thil van Kempen een verdiepingscursus. > Informatie en aanmelden.

Meer informatie: NOB-reactie 29 mei 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.