ONL tegen verhoging lage btw-tarief

vrijdag 14 september 2018 Anne-Marie Noordenbos 64x gelezen

Ondernemersorganisatie ONL pleit in een open brief aan premier Rutte ervoor om het lage btw-tarief niet te verhogen van 6% naar 9%.

Het verhogen van het lage btw-tarief gaat ten koste van de omzet en marge van heel veel MKB-ondernemers. ONL is van mening dat deze verhoging haaks staat op de belofte om de lasten voor het MKB te verlichten en roept de premier op de verhoging niet door te voeren.

‘De onvrede bij het MKB is groot. Iedereen krijgt een lastenverlichting behalve ondernemers, die mogen de rekening betalen. Dat is onverteerbaar,’ aldus ONL-voorman Hans Biesheuvel.

Volgens ONL wordt het lage btw-tarief verhoogd om o.a. het afschaffen van de dividendbelasting te betalen. Dat vindt ONL onacceptabel. Het is niet de bedoeling dat MKB’ers de fiscale voordelen van multinationals en buitenlandse aandeelhouders betalen, aldus ONL.

Hans Biesheuvel: ‘Het kabinet kan beter investeren in het Nederlandse MKB dan in buitenlandse aandeelhouders. Ondernemers is een lastenverlichting beloofd en het is hoog tijd dat het kabinet deze belofte inlost.’

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.