Ouders steeds vaker nodig bij aankoop eerste huis

vrijdag 6 april 2018 Anne-Marie Noordenbos 424x gelezen

Ouders springen steeds vaker bij als de kinderen hun eerste huis kopen. Van de starters die de afgelopen vijf jaar een huis kochten, had ruim een derde extra geld nodig. Veruit de meesten zochten steun bij de ouders, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Independer.

Het onderzoek richtte zich op twee groepen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar: starters die van plan zijn een huis te kopen en starters die de afgelopen vijf jaar daadwerkelijk een huis kochten. Van de eerste groep verwacht 65 procent extra financiële steun nodig te hebben. Van hen is 59 procent van plan aan te kloppen bij de ouders. Van de tweede groep had 36 procent hulp nodig. In vier op de vijf gevallen klopte deze groep aan bij de ouders. 'In deze explosieve huizenmarkt wordt het voor starters steeds lastiger om zelf een koophuis te financieren', aldus Coen de Ruiter, algemeen directeur van Independer. Volgens Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft is er een groeiende groep jonge mensen die geen huis kan kopen, want niet iedereen heeft ouders met een spaarpotje. Ouders kunnen hun kinderen financieel steunen met een lening of een schenking.

Meer informatie?

De vakredactie van Sdu Licent Academy heeft in samenwerking met 3 specialisten de Toolkit Schenken aan kinderen samengesteld. De toolkit bevat precies de tools en documentatie om uw cliënt praktijkgericht te adviseren. U kunt direct aan de slag en de aandacht richten op uw cliënt. > Meer informatie en bestellen.

Bron: NOS, Q&A, 6 april 2018

Meer informatie: Onderzoek Independer, 6 april 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.