RB: noodzaak nieuwe concernregeling ontbreekt

donderdag 1 augustus 2019 Anne-Marie Noordenbos 268x gelezen

In een reactie op de internetconsultatie voor een nieuwe groepsregeling in de vennootschapsbelasting, laat het Register Belastingadviseurs (RB) weten vooral niet veel te willen wijzigen aan het huidige systeem.

Sylvester Schenk zegt dat het huidige systeem na de spoedreparatie zó aangepast is dat de grootste (mogelijke) strijdigheden met EU-recht wel zijn weggenomen. Een grote wijziging van het systeem is niet nodig. Een dergelijke exercitie moet dan ook worden voorkomen. Dat kost een hoop tijd die niet nodig is.

 

Voordelen

Volgens het RB kent het huidige systeem veel voordelen voor het mkb. Een nieuw systeem kan grote gevolgen hebben voor ondernemingen als zij daar wél mee te maken krijgen. Hun administratieve lasten zullen enorm stijgen. En de Belastingdienst moet straks ook heel veel extra aangiften beoordelen en afwikkelen als de dochtermaatschappijen zelfstandig belastingplichtig zouden worden. Dat moet zoveel mogelijk worden voorkomen.

Meer informatie: RB, 1 augustus 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.