Nederlandse autobelastingen op tweede plaats in Europa

donderdag 9 augustus 2018 Remco Latour 545x gelezen

Binnen Europa heeft Nederland de op één na hoogste belastingen op auto’s, zo blijkt uit een onderzoek van de denktank Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung Berlin.

DIW constateert dat in Nederland de totale autobelastingen op benzineauto’s zo rond de € 3.000 liggen. Eigenaren van benzineauto’s zullen ongeveer € 4.000 aan autobelastingen betalen. Let wel, het gaat dan om alle belastingen, dus ook de autobelastingen bij aankoop! DIW smeert deze aanschafbelasting uit over een gebruiksduur van vier jaren. Verder gaat DIW uit van een jaarlijks aantal gereden kilometers van 15.000 kilometers en een brandstofgebruik van 4,1 of 5,3 liter/100 km voor dieselauto’s respectievelijk benzineauto’s. Qua hoogte van de autobelastingen blijft Nederland alleen achter bij Denemarken. In Denemarken liggen de totale autokosten voor zowel benzineauto’s als dieselauto’s rond de € 7.000. In Roemenië zijn de totale autobelastingen op een auto het laagst: ongeveer € 1.000.

Meer informatie: DIW Berlin 8 augustus 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.