Gerard Staats

Senior Manager BDO | Docent/onderzoeker Tilburg University

Mr. dr. Gerard M.C.M. Staats LL.M is fiscaal jurist en werkt bij het Bureau Vaktechniek van BDO Belastingadviseurs. Hij heeft hier het aandachtsgebied oudedagsvoorzieningen. Daarnaast is hij sinds 2001 verbonden aan het Fiscaal Instituut van Tilburg University.

 

Na de studie Fiscaal Recht rondde hij de postacademische opleiding Master of International Taxation aan de Universiteit van Leuven (in combinatie met de Universiteit van Tilburg) af. In 2014 promoveerde hij op het proefschrift Personal Pensions in the EU: Guidelines for an integrated model.

 

Hij is auteur van diverse boeken, zoals ‘Lijfrenteverzekeringen in de Wet IB 2001’  (Sdu, 4e druk 2015) en 'Kapitaalverzekeringen en Eigenwoningsparen' (Sdu, 2e druk 2015). Ook werkte hij als co-auteur mee aan ‘Inkomstenbelasting en de gevolgen van (echt)scheiding (Sdu, 3e druk 2013) en aan de boeken 'De Eerste Pijler', 'De Tweede Pijler' en 'De Derde Pijler' (Kluwer).

 

Gerard is auteur van NDFR-IB (onderdeel kapitaalverzekeringen). Daarnaast is hij als vast medewerker verbonden aan enkele fiscale uitgaven (Fiscaal Plus, Vakblad Financiële Planning). Tevens treedt Gerard regelmatig op als docent bij de SOB (onderdeel van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs) en TiasNimbas (business school van de Universiteit van Tilburg). Ook publiceert hij regelmatig is diverse fiscale periodieken (o.a. in Weekblad Fiscaal Recht, Maandblad Belastingbeschouwingen, Vakblad Financiële Planning, enz.).

Artikelen

Blogs

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.