Jaap Jan Bruinsma

Fiscaal jurist

Jaap Jan Bruinsma vindt het bijzonder leuk dat hij één van zijn liefhebberijen – t.w. auto’s – kan combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden als fiscaal jurist in de algemene praktijk. Auto-gerelateerde kwesties, zoals BPM, autokostenforfait behoren dan ook tot zijn specialismen.

 

Daarnaast is hij ook met regelmaat in de fiscale rechtszalen te vinden. Niet alleen voor ‘autokwesties’, maar vaak ook als er sprake is van principiële kwesties, waarbij de belastingplichtigen ten onder dreigen te gaan in het oerwoud van de fiscale regelgeving.

 

Een fiscale Robin Hood durft hij zich niet te noemen, want de Sheriff van Nottingham verlaat ook regelmatig als overwinnaar het fiscale strijdperk. In zijn blogs zal hij niettemin bij voorkeur aandacht besteden aan kwesties waar de uiteindelijke fiscale uitkomst op gespannen voet staat met het rechtvaardigheidsgevoel van de belastingbetalers.

 

Jaap Jan studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit in Groningen (1984 – 1989) en is verbonden aan Adbeco Accountants en Belastingadviseurs. Vanuit zijn positie als regulier ondernemer geeft hij ook regelmatig fiscale presentaties aan niet-fiscaal geschoolde toehoorders (dit mede onder het motto ‘in het land der blinden….’).

Artikelen

Blogs

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.