Kent u de paarse krokodil nog?

dinsdag 24 april 2012 Frank Zeinstra 185x gelezen

Enkele jaren geleden dook de paarse krokodil ineens op in een tv-commercial. Sindsdien symboliseert de paarse krokodil de regelzucht. In het spotje staat een meisje samen met haar moeder voor het loket van een zwembad. Ze is haar paarse krokodil vergeten. Die staat achter de loketmedewerker, maar ze krijgt hem pas terug nadat een formulier is ingevuld. Iedere branche kent wel zijn voorbeelden van regelzucht. Op verjaardagen en feestjes is het erg vermakelijk die absurde regels eens extra uit te vergroten. Succes verzekerd!

Hoe is het in de accountancy met de paarse krokodil?

Accountants leven van regels. Maar hun klanten beleven er meestal minder plezier aan. Gelukkig zijn er ook verbeteringen te bespeuren. Zo heeft de overheid in overleg met de financiële sector het initiatief genomen om tot vergaande standaardisering te komen. Standaardisering, zult u zeggen? Wat heb ik daar aan? Veel, kan ik u zeggen. Het is nu nog zo dat u voor iedere partij waaraan u gegevens aan (moet) leveren, een specifiek rapport moet maken. Oftewel: voor elke paarse krokodil weer een apart formulier. De bank wil een andere jaarrekening dan de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. En veelal wil de bank daarnaast ook nog diverse aanvullende gegevens ontvangen. Niet alleen als u een nieuwe financiering aanvraagt (dat is begrijpelijk) maar ook en steeds meer bij de jaarlijkse kredietbeoordeling. Standaardisering gaat u daarbij helpen.

 

Standaard Bedrijfsrapportage (SBR)

Flynth is één van de voortrekkers van het SBR-Programma en als eerste  accountant van Nederland gekwalificeerd om met SBR te gaan werken. SBR zorgt ervoor dat uw gegevens één keer worden vastgelegd en daarna in elke gewenste rapportagevorm kunnen worden aangeleverd. Hierdoor wordt er betrouwbaar, snel en eenduidig gerapporteerd. De voordelen voor u zijn groot: efficiënt kredietbeheer en snel antwoord bij een kredietaanvraag, maar ook kunt u tussentijds beschikken over betrouwbare cijfers en daardoor beter inzicht krijgen. Bovendien kan uw accountant u gerichter adviseren. Door de standaard werkwijze is een vergelijking met branchegenoten sneller en betrouwbaarder. De gegevens worden immers allemaal op dezelfde wijze vastgelegd.

 

Wie wordt daar beter van?

Vanuit onze coöperatieve achtergrond vindt Flynth het een verplichting de voordelen van deze efficiencyslag aan haar 35.000 klanten terug te geven. Zij hebben recht op betrouwbare en snelle afwikkeling van administratieve processen op basis van wat anno 2012 technisch mogelijk is. En vooral: tegen zo laag mogelijke kosten, dankzij de grote tijdwinst die SBR – mits intelligent toegepast – oplevert. Zo zorgen wij ervoor dat u als ondernemer daar beter van wordt. De concurrerende banken moeten via marktwerking uit gaan maken of ze hun voordeel (alle informatie in één keer, digitaal en goed aangeleverd) ook bij u terecht laten komen. Ik zou zeggen: wie durft?

En dan de laatste partij (de overheid). Onze overheid bespaart ook fors doordat met minder ambtenaren méér werk verzet kan worden. Wordt dat voordeel omgezet in een belastingverlaging? Ik vrees van niet. Hooguit een nieuw Postbus 51 spotje over de nakomelingen van de paarse krokodil. Verbazing gegarandeerd en op YouTube feestjes succes verzekerd!

Meer informatie: Paarse krokodil - commercial OHRA

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.