Masterclass BTW aftrekbeperkingen in verband met vrijgestelde dienstverlening

maandag 15 januari 2018 323x gelezen

Btw is een belasting die zowel van belang is met betrekking tot de omzet , maar ook ziet op de kosten van bedrijven en andere organisaties die in het economisch verkeer actief zijn. De aftrek (teruggaaf) van btw op kosten en investeringen is een belangrijke post die – indien er geen btw-aftrek of teruggaaf mogelijk is – een (grote) kostenpost kan vormen. In deze masterclass wordt ingegaan op situaties waarin de betaalde btw op kosten en investeringen niet of maar gedeeltelijk aftrekbaar is.

Datum

12 juni 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

 Onderwerpen

  • Btw-aftrekbeperkingen wegens het verrichten van niet-economische activiteiten (bij houdstervennootschappen en bij organisaties die non-profit activiteiten verrichten)
  • Btw-aftrekbeperkingen wegens het verrichten van btw-vrijgestelde activiteiten (zorg, onderwijs, financiële- verzekeringsdiensten)
  • Btw-aftrekbeperkingen vanwege het ontvangen van subsidies (zowel door profit- als non-profit organisaties en bedrijven)
  • Btw-aftrekbeperkingen in verband met overheidsactiviteiten (door overheden, semi-overheidsorgansiaties en bij uitbesteding van overheidsactiviteiten)

 

Docent: prof. mr. Rene van der Paardt.

 

Praktische informatie:

 

Woensdag 12 juni 2019
09.30 uur - 16.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

€ 495

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.