Masterclass Eigen Woning

donderdag 8 februari 2018 178x gelezen

De eigenwoningregeling is sinds 2013 verrijkt met de annuitaïre aflossingsverplichting voor 'nieuwe eigen woningschulden'. Van belang is te weten wanneer er nog sprake is van een 'bestaande eigenwoningschuld', ofwel overgangsrecht.

Datum

26 november 2018

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Vervolgens kan vastgesteld worden dat na bijna twee decennia van renteaftrekbeperkingen sinds 2001 (30-jaarsperiode) er met de in 2017 aangenomen tariefsingrepen per 2020 en verder wederom een stap is gemaakt richting de afschaffing van de renteaftrek voor de eigen woning. Vrijwel alle wijzigingen kennen als repeterend ritueel dat de regelingen onder (te) grote tijdsdruk worden ingevoerd en dit tot talloze verduidelijkende en versoepelende besluiten heeft geleid om enigszins praktisch uitvoerbaar te zijn.

En dat terwijl deze regeling voor een zeer groot deel van de Nederlandse huishoudens een zo belangrijk deel van de (maandelijkse) nettolasten uitmaakt!

Daarbij lijkt de voorgestane 'economische benadering' met een vernieuwing van de wettelijke gemeenschap anno 2018 ineens niet meer aan de orde. In brieven en het 'wel heel bijzondere' besluit van 30 januari 2018 van de staatssecretaris, wordt de visie van de wetgever langzaam helder…

Op welke wijze kan men daarmee rekening houden? Wat als uw aflossingsinstrument ineens aan een annuïtaire lening is gekoppeld? Hoe kunt u optimaal de renteaftrek vormgeven bij scheiding en profiteren van de ‘economische benadering’ van de wetgever? Hoe benut u de mogelijkheden van alle besluiten, waaronder die voor tekortschietende of al tekortgeschoten uitkeringsvrijstellingen?
Het fiscaal partnerschap is daarbij een onmisbare schakel geworden!

Over deze en nog veel meer vragen, praktijkvoorbeelden en puzzelstukjes gaat de Masterclass Eigen Woning.

 

Docent: mr. Frits van der Kamp

 

Praktische informatie

Maandag 26 november 2018
14.00 uur - 20.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

€ 495

 

> Meer informatie en aanmelden

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.