Masterclass Innovatiebox en WBSO

dinsdag 9 juli 2019 91x gelezen

De Innovatiebox is één van de grootste subsidieregelingen voor het Nederlandse bedrijfsleven, populair bij zowel MKB als het grootbedrijf. De Innovatiebox beoogt aantoonbare innovatie door bedrijven te stimuleren door middel van een lager vpb-tarief op winsten (7% ipv 25%) uit WBSO-projecten en octrooien.

Datum

28 november 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal

Organisatie

Sdu Licent Academy

Innovatie is een veelomvattend begrip, dat zich uitstrekt van technologische hoogstandjes in gloednieuwe producten tot kleine doorontwikkelingen om een productieproces te moderniseren. Innovatie is nodig om ontwikkeling en welvaart te bevorderen. Ter ondersteuning daarvan zijn er meerdere fiscale stimuleringsmaatregelen door de Overheid in het leven geroepen. Een voorbeeld daarvan is de innovatiebox. Ondernemers die gebruik maken van de innovatiebox worden via een effectief lager tarief van de vennootschapsbelasting beloond voor succesvolle innovaties.

Met ingang van 2017 heeft er een grote wijziging plaatsgevonden met betrekking tot de toepassing van de innovatiebox. Onder internationale druk is de regelgeving aangescherpt. Het verkrijgen van een innovatiebox afstemming is sindsdien technisch complexer geworden. Daarnaast is de administratieve lastenverlichting verzwaard.

In deze masterclass behandelen we de achtergrond, werking en toepassing van de innovatiebox. Hierbij wordt in vogelvlucht stilgestaan bij de ontwikkeling van de regelgeving en wordt ingezoomd op de belangrijkste toegangstickets tot de innovatiebox. Tevens wordt de huidige regelgeving uitvoerig behandeld en wordt aan de hand van praktijksituaties het actuele beleid verduidelijkt.

Na deze masterclass weet de deelnemer wat de vernieuwde innovatiebox voor hem/haar kan betekenen en waar opgelet moet worden bij de toepassing ervan. Tevens heeft de deelnemer inzicht verkregen in de actuele ontwikkelingen uit de praktijk.

 

Praktische informatie

 

Donderdag 28 november 2019

10.00 uur - 16.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Prijs: € 495

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.