Masterclass Management- en werknemersparticipatie

dinsdag 9 juli 2019 166x gelezen

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven op een bepaald moment het management en/of de werknemers willen prikkelen om extra te presteren en daarvoor een participatieplan willen introduceren. Komt er bijvoorbeeld een overname aan? Dienen specifieke werknemers de komende jaren aan de onderneming verbonden te blijven? Maar ook bij het werven van nieuwe werknemers worden werknemersparticipaties als aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde worden ingezet.

Datum

4 december 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Daarnaast zijn er allerlei manieren waarop participaties kunnen worden vormgegeven waarbij de juridische en fiscale gevolgen sterk uiteen kunnen lopen. Wanneer kies je voor aandelen, opties, certificaten van aandelen, phantom shares, winstbewijzen, Stock Appreciation Rights of juist voor een winstafhankelijke bonus? Welke rechten en verplichtingen zijn hieraan voor de manager/werknemer verbonden? Wat kun je allemaal regelen, bijvoorbeeld wanneer een werknemer voortijdig ontslagen wordt? Hoeveel belasting is er bij de gekozen vorm door de manager/werknemer verschuldigd en zijn de kosten van de gekozen participatie wel aftrekbaar voor de onderneming? Wat zijn overige relevante fiscale aspecten?

Tijdens de Masterclass Management- en werknemersparticipatie komen in één middag de belangrijkste juridische en fiscale aspecten van management- en werknemersparticipaties aan bod.

 

Praktische informatie:

Woensdag 4 december 2019

13.00 uur - 17.15 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Prijs: € 595 
Docenten: mr. Charissa Schutte en mr. Jan Willem Schenk

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.