Masterclass Mediation in het familiebedrijf

woensdag 26 april 2017 87x gelezen

Conflicten in het familiebedrijf spelen zich af in een zeer specifieke context. Partijen raken in dergelijke situaties veelal verstrikt in de verstrengeling van familie- en bedrijfsbelangen. Deze verhoogde complexiteit brengt voor de mediator extra uitdagingen met zich met betrekking tot zowel de inhoud als het proces.

Datum

6 december 2017

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Licent Academy

Een belangrijke succesfactor voor het mediation proces is het adequaat ordenen van de familiale en zakelijke aspecten van het conflict, gericht op het herstel van het draagvlak voor een gedeeld toekomstperspectief. In deze masterclass krijgt u daarvoor enkele in de praktijk bewezen instrumenten aangereikt. De samenwerking tussen Licent Academy en het IFBK|Instituut voor Familiebedrijfskunde staat daarvoor borg.

 

Context en systeemleer
De masterclass bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt ingegaan op de context van het familiebedrijf en worden specifiek op familiebedrijf geënte analyse- en procesinstrumenten behandeld die zich in de praktijk hebben bewezen. In het tweede deel staat de systeemleer centraal en worden instrumenten aan de orde gesteld waarmee de mediator in het proces het herstel van het wederzijds begrip en respect tussen de betrokken partijen kan bevorderen. Deze instrumenten zijn bedoeld als verrijking van bestaande, meer generieke vaardigheden en technieken op het terrein van de mediation.

 

Sprekers

drs. Ellen Aptroot

mr. Jurgen Geerlings

 

Praktische info

Datum: woensdag 6 december 2017

Tijd: 9.30 - 17.00 uur

Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Prijs: € 595

 

> Meer informatie en aanmelden

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2017 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.