Ondernemers: Richt een GmbH op voor Duitse activiteiten!

maandag 11 februari 2013 Ingmar Pondes 1246x gelezen

In Duitsland actief? Denk dan eens aan het oprichten van een Duitse GmbH. Dit kan in vele opzichten voordelig zijn.

Duitsers doen graag zaken met Duitsers

Duitsers doen graag zaken met Duitsers hoor je vaak. In de praktijk blijkt dat ook vaak waar te zijn. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft het niet alleen maar met nationalistische gevoelens te maken. Een veel belangrijker aspect is vaak het feit dat de Duitse klant zeker weet dat alle Duitse regels worden nageleefd, indien hij met een Duitse GmbH te doen heeft. En Duitsers hebben graag alles op orde.

 

Inkoopvoordelen

Het komt regelmatig voor dat in Duitsland producten goedkoper ingekocht kunnen worden. Soms loop je als Nederlandse ondernemer tegen het feit aan dat Duitse leveranciers contractueel niet aan buitenlandse klanten mogen leveren. Bij een Duitse GmbH is dat vaak geen probleem meer.

 

Praktische voordelen

Duitse klanten zijn niet altijd gewend aan grensoverschrijdende regelgeving. Btw verlegd, intracommunautaire leveringen enzovoorts zijn bij Duitse klanten niet altijd veel voorkomende termen. Verder is er in Duitsland regelgeving, die afhankelijk van de branche, zorgt voor extra administratieve lasten voor niet in Duitsland gevestigde ondernemers. Vraag maar eens een bouwbedrijf die in Duitsland werkzaam is geweest, hoe druk je kan zijn met de Duitse regelgeving.

Ook het aannemen van Duits personeel is voor buitenlandse ondernemers en de werknemers zelf vaak een hele opgaaf. Met een Duitse GmbH kunnen vele zaken worden opgelost.

 

Fiscale voordelen

Via een Duitse GmbH kunnen tal van belastingvoordelen worden gerealiseerd. Met een Duitse auto van de zaak en een salary-split (inkomen verdelen over Duitsland en Nederland) kan vaak veel belasting worden bespaard.

 

Alleen maar voordelen?

Natuurlijk zijn er niet alleen voordelen. Er zijn ook nadelen, zoals een extra administratie en extra kosten voor het oprichten en ‘onderhoud’ van een GmbH. Verder is het belangrijk om een GmbH-structuur goed op te zetten, in die zin dat ook alle concernverhoudingen op de juiste wijze worden ingericht. In veel situaties wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen. In het bijzonder als je vaak actief bent op de Duitse markt en/of wanneer je graag wilt groeien in de belangrijkste economie van Europa.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.